Groot nieuws! Laatste jaar!

Groot nieuws! 2019 wordt het laatste jaar voor H2O Terschelling!  We hebben er extreem veel zin in nog één jaar met jullie samen mooie herinneringen te maken, nog één jaar met jullie te genieten en nog één jaar met de voeten omhoog bij een vuurtje de sterren te kijken, en we zijn daarom nog één seizoen open tot september, doe je mee?

Waarom sluit H2O?

Lieve gasten

We hebben al aardig wat reacties gekregen van vaste gasten die H2O gaan missen. Wij ook. En omdat veel van jullie zo vaak bij ons hebben geslapen en ons zo nabij zijn, vinden we toch dat we jullie een wat uitgebreidere uitleg schuldig zijn.

Wat wilden we?

Laten we beginnen bij het begin. We hadden plezier in het ontvangen van gasten en wilden graag het hostel een gezonde toekomst geven. Meer kamers, diversere activiteiten in de voormalige rijhal. De manegefaciliteiten buiten het gebouw iets verderop. Daar hebben we de afgelopen 13 jaar om verzocht, maar toestemming hiervoor kregen we niet.

Wat hebben we gekregen?

Gek genoeg kregen we toestemming bijna zoveel te bouwen als we wilden, hoger, groter, breder en dieper dan we ooit gevraagd hebben. Alleen de stallen moesten op het huidige perceel blijven en er moesten ook weer paarden in komen. De rijhal mocht alleen voor paardrijden gebruikt worden en anders mocht hij ook weggehaald worden voor extra ruimte. Dit is natuurlijk allemaal te realiseren, maar alleen door het hele gebouw plat te gooien en overnieuw te beginnen. 

Waarom niet door?

Het probleem zit hem in het gebouw platgooien en overnieuw beginnen. Dat kost geld. Veel geld. Een hostel is extreem gezellig en leuk een plezierig, maar vetpot is het niet. Niet zodanig dat je daarvan een geheel nieuw gebouw kan neerzetten met de huidige bouwstandaarden en alles toch ruim, fris, gezellig en betaalbaar kunt houden. Het verbouwen en opknappen van het huidige gebouw was een goede optie waarbij het hostel verder kon. Nieuwbouw niet. Het zou dan een wat chicer en duurder hotel moeten worden. Maar de lol van H2O is nou juist dat het zo pretentieloos is dat iedereen zich er thuis voelt. En 'chic' past minder goed bij ons. Zoals jullie weten doen we het hostel omdat we daar blij van worden. We wilden alleen verder als dat zo bleef. Met een grote nieuwe hypotheek op de nek en een nieuwe formule die minder dicht bij ons hart lag leek dat geen optie waar we blij van zouden blijven. Dus zijn we op zoek gegaan naar iemand die er wel blij van zou worden. 

Verkocht!

Het bedrijf is inmiddels verkocht. Daar zijn wij blij mee want dat geeft ons de ruimte om een nieuwe uitdaging ergens anders aan te gaan. Maar ook de nieuwe eigenaar is er erg blij mee. Het plan is inderdaad het gebouw plat te gooien en nieuwe stallen te bouwen, nieuwe logiesverblijven (in de vorm van appartementen) te realiseren en er een geheel frisse start te maken.

Waarom nog een jaar open?

Om afscheid te nemen van jullie natuurlijk! Sommigen van jullie zijn praktisch familie geworden. We hadden de keuze om meteen de boel over te doen en jullie te laten weten dat het voorbij was, of nog een jaartje afscheid van jullie te nemen. Meteen stoppen voelde niet goed. Nieuwbouw voorbereiden kost tijd dus de nieuwe eigenaar er geen bezwaar tegen dat we nog één jaartje H2O hostel vieren in het gebouw, tot september! En daar hadden ook simpelweg gewoon nog heel veel zin in. Nog één jaar mooie verhalen. Nog één jaar mooie herinneringen maken. Nog één jaar samen op het terras bij het vuurtje naar de sterren staren. Dus hopelijk zien we je nog een keer in 2019!

 

Contact


H2O Hostel Terschelling
Boddelenweg 5
8896KG Terschelling Hoorn
0617134398
of stuur een mail via
onze contactpagina!