H2O Hostel is gesloten!!

Lieve gasten,

Begin september zijn onze allerlaatste gasten uit het hostel vertrokken.
We willen jullie allemaal enorm bedanken voor 13 jaar plezier, gezelligheid, avonturen, geduld met ons en steun voor ons!

We hebben genoten van jullie verhalen en dat we voor even onderdeel van jullie leven mochten zijn! We nemen een stapel zeer bijzondere en waardevolle herinneringen met ons mee!

Veel liefs en goeds gewenst van ons!

Natuurgebieden op Terschelling

Het H2O Hostel ligt ideaal voor liefhebbers van eindeloze natuurgebieden.

Wereld Erfgoed De Wadden

Allereerst ligt het hostel op een steenworp afstand van Wereld Erfgoed de Wadden. Dit is niet zomaar een titel, hiermee schaart onze prachtige Waddenzee zich onder natuurgebieden zoals de Grand Canyon en het Great Barrier Reef. Er zijn slechts 193 van deze gebieden op het hele wereld, en eentje kunt u vanuit uw hotelkamer bij H2O Hostel zien liggen. Nouja... in ieder geval kunt u de dijk zien waarachter het natuurgebied ligt. Er zit geen enkele bebouwing tussen, alleen enkele weilanden. Is dat alvast natuur genoeg?

Natuurgebied De Koegelwieck

Maar er zijn meer natuurgebieden op het eiland. Zo is het duinlandschap van natuurgebied De Koegelwieck een heerlijke plek om rond te lopen. Uit ervaring kunnen we vertellen dat je hier elke dag kunt lopen en dan toch elke dag verrast kunt worden door de eenvoudige schoonheid van duinvalleien, kronkelende paadjes, een prachtig bos en de zee op de achtergrond. De Koegelwieck is vanaf het hostel te voet makkelijk bereikbaar.

De Bosplaat

Maar vergeet ook natuurgebied de Bosplaat niet. Technisch gezien overigens onderdeel van het Wereld Erfgoed. Maar de Bosplaat was al lang wijd en zijd bekend voordat deze sjieke organisaties langs kwamen als Europees natuurgebied. Afgezien van de titels kunnen we beter vertellen wat het is: het is één van de weinige plekken in Nederland waar je midden in de natuur kunt staan terwijl je weet dat je in de wijde omtrek kilometers ver de enige bent. Waar je buiten het vogelseizoen ongeremd kunt banjeren in een slenkenlandschap wat zo bijzonder is dat u het zelf maar moet komen bekijken. Misschien helpt het om te zeggen dat je je, als je er bent, altijd afvraagt in welke eeuw je ook alweer zit. Geen teken van beschaving. Alleen natuur, meer natuur en nog veel meer natuur. Tien kilometer lang, enkele kilometers breed en omringd door de Wadden aan de ene kant en de Noordzee aan de andere. Alleen in het westen is er een weg naar de bewoonde wereld. Probeer dat maar eens ergens anders te vinden! Pak de fiets vanaf het hostel en in een minuutje of 10 bent u er middenin!

Noordsvaarder

Dan hebben we ook nog de Noordsvaarder. Het allerwestelijkste puntje van Terschelling. Toegegeven: dit is het enige natuurgebied wat niet echt in de buurt ligt van ons hostel. Het is een kilometer of 14. Voordeel is echter dat de bus er vlakbij stopt in het dorp West Terschelling en dat u dus gemakkelijk hier alsnog rondloopt. De Noordsvaarder is ruig en ruikt en proeft naar storm. De kleuren zijn altijd in pasteltinten en ondanks dat het vlakbij het drukste dorp van het eiland ligt en de vuurtoren er altijd over uitkijkt geeft het toch een unieke ervaring. Niet zo'n uitgestorven en verlaten wildernis als de Bosplaat wellicht, maar met eigen charmes.

Nog veel meer natuur!

En dan zijn er nog de onbenoemde natuurgebiedn van Terschelling. De stuifduinen bij Oosterend, waar weilanden weer worden opgeslokt door oprukkend zand. De wilde orchideeën aan de rand van de Bosplaat, de weidse polder waar weilanden vaak in natuurbeheer zitten, wat betekent dat ze niet worden gemaaid totdat de wilde vogels hun nesten niet meer gebruiken, de eendenkooien waar midden in de winderige en weidse polder ineens een oase van rust verstopt zit in de vorm van een meertje verscholen in de bomen waar een sprookjesachtige, serene rust heerst.

Ach, kom gewoon zelf kijken!

Contact


H2O Hostel Terschelling
Boddelenweg 5
8896KG Terschelling Hoorn
0617134398
of stuur een mail via
onze contactpagina!